Tips för dig som ska ut på banan för första gången.

 

Okej, är det allra första gången du ska ut på banan? Här tipsar vi dig om lite enkla saker att tänka på.

Förarmöte
Det hålls alltid i ett förarmöte innan ett event börjar. Se till att vara med och vara uppmärksam. Fråga, de är till för att du ska få bättre kunskap om hur de vill att du ska bete dig just på denna bana under just detta event. Japp, visst kan det skilja sig från olika event och banor.

Flaggorna
När en flagga visas respektera betydelsen. Det är för säkerheten och för att det ska flyta på som flaggorna finns. Vi har listat flaggornas betydelse, läs gärna innan för att vara påläst när dagen kommer. Förväntningarna på dagen kommer göra att du kanske känner dig nervös och då är det svårt att ta in nya saker.

Andra bilar
Du kommer garanterat inte vara själv på banan hur litet event det än är. Tänk på att kolla bakåt och släpp förbi de bilar du har bakom dig innan du ställer upp bilen. Tills du har mer koll på ditt ställ då kan du bjuda in till en twin på Gatebil. 😉

För dig som inte är nybörjare
Kör inte om på ställ. Du vet inte om det är en nybörjare du har framför dig som kommer göra något oväntat, som att snurra.

Kläder
Inget med gummi i! Det är för din säkerhet. Använd så mycket säkerhetskläder (flamsäkert material) som möjligt, även din bil kan börja brinna.

 

Tyck gärna till med en kommentar om det är något mer vi ska lägga till i texten.

# #

Kommentera

Vill du se mer sånt här? Följ Drift Magazine på Facebook så missar du inget!

Andra har även läst